Nou consilier la Cancelaria premierului Cîțu: Fost secretar de stat în guvernul Năstase și consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Nou consilier la Cancelaria premierului Cîțu: Fost secretar de stat în guvernul Năstase și consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei

2 februarie, 2021

Victor Florin Dumitriu este unul din noii consilieri de stat din cadrul Cancelariei premierului Florin Cîțu, alături de Paul Marian Ștefănescu. De asemenea, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, iar fostul ministru al sănătății Victor Costache a fost numit consilier onorific al premierului, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial. Tiberiu Horaţiu Gorun a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor.

Victor Florin Dumitriu (57 ani) a absolvit academia de studii economice în 1988 și, în 1991, era deja numit expert guvernamental în Guvernul României. A mai fost secretar de stat în Ministerul Turismului în guvernul Adrian Năstase din 1994 și secretar de stat – șef al Departamentului pentru investiții străine din Guvernul României în anul 2000.

Noul consilier de stat al premierului Florin Cîțu a fost și consilierul pe probleme economice al fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, în anul 2008, dar și candidat la Camera Deputaților din partea PP-DD, partidul înființat de fostul realizator tv Dan Diaconescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La EXIMBANK a fost secretar general și, în ianuarie 2020, Florin Cîțu, atunci ministru de Finanțe, a vrut să-l numească preşedintele băncii, dar s-a opus BNR.

Între joburile la stat, Victor Florin Dumitriu a condus firme de consultanță financiară sau de brokeraj și intermedieri de valori mobiliare la care a fost acționar.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr