joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 februarie, 2021

Victor Florin Dumitriu este unul din noii consilieri de stat din cadrul Cancelariei premierului Florin Cîțu, alături de Paul Marian Ștefănescu. De asemenea, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, iar fostul ministru al sănătății Victor Costache a fost numit consilier onorific al premierului, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial. Tiberiu Horaţiu Gorun a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor.

Victor Florin Dumitriu (57 ani) a absolvit academia de studii economice în 1988 și, în 1991, era deja numit expert guvernamental în Guvernul României. A mai fost secretar de stat în Ministerul Turismului în guvernul Adrian Năstase din 1994 și secretar de stat – șef al Departamentului pentru investiții străine din Guvernul României în anul 2000.

Noul consilier de stat al premierului Florin Cîțu a fost și consilierul pe probleme economice al fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, în anul 2008, dar și candidat la Camera Deputaților din partea PP-DD, partidul înființat de fostul realizator tv Dan Diaconescu.


La EXIMBANK a fost secretar general și, în ianuarie 2020, Florin Cîțu, atunci ministru de Finanțe, a vrut să-l numească preşedintele băncii, dar s-a opus BNR.

Între joburile la stat, Victor Florin Dumitriu a condus firme de consultanță financiară sau de brokeraj și intermedieri de valori mobiliare la care a fost acționar.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: