vineri

29 martie, 2024

7 octombrie, 2019

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a atras duminică atenţia că numărul în creștere de refugiaţi ajunși în insulele greceşti indică faptul că există riscul unui aflux mai mare decât cel din 2015.

Comentariile au fost făcute la scurt timp după vizitele pe care le-a efectuat în Turcia şi Grecia pentru a aborda tensiunile privind migraţia, în contextul semnalării de către Atena a creşterii ritmului sosirilor de migranţi.

Horst Seehofer a cerut o mai mare solidaritate de la partenerii din UE pentru a rezolva chestiunea migraţiei, conform publicației Bild am Sonntag, citată de Agerpres.


„Trebuie să ne ajutăm mai mult partenerii noştri europeni pentru a controla graniţele externe ale UE. I-am lăsat singuri prea mult timp”, a spus el. „Dacă nu vom face asta, vom asista la un val de refugiaţi ca în 2015 – poate la un val chiar mai mare decât în urmă cu patru ani”, a mai afirmat ministrul german de interne.

Ankara a fost de acord să îi împiedice pe migranţi să ajungă în blocul comunitar, în baza unei înţelegeri din 2016 prin care UE a promis 6 miliarde de euro pentru a-i sprijini pe refugiaţi în Turcia.

În anul 2015 au fost înregistrate peste 1,3 milioane de cereri de azil în UE.

Recordul numărului de imigranți sosiți în Europa a fost atins în luna octombrie, când intrările zilnice au depășit 10.000 de persoane:


Germania a acceptat peste un milion de refugiaţi în 2015 şi 2016, dar cifrele au scăzut de la un an la altul de atunci.

Seehofer a mai declarat că va lucra cu viitoarea şefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „pentru a face tot posibilul să împiedicăm repetarea” situaţiei din trecut.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: