luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 noiembrie, 2012

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, miercuri, Marea Britanie, să nu întoarcă spatele Europei şi a cerut premierului David Cameron să colaboreze cu ea, pentru a evita blocarea discuţiilor asupra bugetului UE, la finalul acestei luni, relatează Reuters.

Liderii se vor întâlni la Londra, pentru a încerca să armonizeze diferenţele de viziune asupra bugetului de un trilion de euro al UE, care ameninţă să blocheze ajungerea la un acord şi alimentează temerile că Londra s-ar putea retrage din Uniunea Europeană.

Descriind planurile de a creşte bugetul ca fiind stupide, Cameron a ameninţat că se va opune încheierii unui acord care nu va fi în interesul Marii Britanii şi va cere o îngheţare a bugetului în termeni reali.


Oficialii germani sunt exasperaţi de tendinţa britanicilor de a se retrage la marginea Europei, un sentiment accentuat săptămâna trecută când Parlamentul de la Londra a votat o solicitare de reducere în termeni reali a bugetului Uniunii.

Înainte de a se întâlni cu Cameron, cancelarul german a declarat, în Parlamentul European, că nu şi-ar putea imagina o Europă fără Marea Britanie, cea de-a şasea mare economie a lumii, care se bazează pe UE pentru jumătate din relaţiile sale comerciale.

“Cred că poţi să trăieşti fericit pe o insulă, dar să fii singur în lume nu cred că te va face mai fericit”, a spus Merkel, după ce politicianul britanic Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei, antieuropean, i-a cerut să-i spună lui Cameron că Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană.

Franţa şi Danemarca au ameninţat, la rândul lor, că vor bloca un acord de buget pentru a-şi putea atinge propriile obiective, subliniind obstacolele pe care le au de trecut liderii UE.


Germania este cel mai mare contributor net la bugetul UE, în timp ce Marea Britanie primeşte înapoi fonduri europene din partea UE, dar este, totodată cel de-al patrulea contributor net, după Fraţa şi Italia.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: