miercuri

24 aprilie, 2024

30 noiembrie, 2020

Guvernul Marii Britanii a anunțat luni că va interzice furnizorilor de servicii telecom să mai instaleze în țară echipamente produse de Huawei începând cu luna septembrie 2021, transmite DPA.

Oliver Dowden (foto), secretarul de stat pentru Media, Cultură și Sport în Guvernul Johnson, a precizat acest termen-limită în ziua în care Parlamentul de la Londra discută Legea Securității Telecomunicațiilor.

”Facem pași hotărâți pentru a implementa unul dintre cele mai dure regimuri din lume de securitate telecom. Punctul central al acestui regim de securitate este acela de a combate furnizorii cu risc ridicat, stabilind în acest sens un termen fără echivoc: eliminarea tuturor echipamentelor Huawei din arhitectura rețelelor noastre 5G până la începutul anului 2027”, a anunțat Oliver Dowden.


Guvernul britanic a anunțat prima oară în iulie că va exclude gigantul tech Huawei de la construcția rețelelor 5G din cauza problemelor pe care echipamentele chineze la pun în materie de securitate a comunicațiilor. La acel moment, s-a preciat că echipamentele Huawei deja instalate, chiar și în rețelele 4G, vor trebui complet eliminate până în 2027.

Și România refuză firmei Huawei calitatea de partener pentru dezvoltarea rețelelor 5G. Premierul Orban preciza pe 2 noiembrie că următorul Parlament va transpune în lege Memorandumul 5G semnat cu Statele Unite, o lege care, spunea premierul ”să ne oferă garanții că în urma licitației cu 5G poate să fie selectată o firmă care să nu ne creeze probleme de siguranță națională sau care să nu ne afecteze diferite domenii de activitate”.

Decizii similare împotriva Huawei au adoptat deja Germania, Franța, Polonia, statele baltice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: