sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 octombrie, 2020

Două firme deținute de magnatul oțelului Sanjeev Gupta, ce este totodată proprietarul Liberty Galați (fostul Sidex) au primit în timpul crizei generate de coronavirus, în cadrul schemei de ajutor inițiate de guvernul britanic, credite de în valoare de câteva zeci de milioane de lire sterline, deși au în Marea Britanie doar 11 angajați, scrie Daily Mail, citând Financial Times.

Creditele au fost contractate de la Greensill Capital, societate cu sediul în Londra, ce îl are drept consultant pe fostul premier David Cameron, mai scrie DailyMail. Beneficiarii împrumuturilor au fost doi traderi de produse metalifere.

Banii au provenit din schema de ajutorare a firmelor ce și-au întrerupt activitatea în timpul pandemiei, inițiată de guvernul britanic. Împrumuturile erau garantate de stat în proporție de 80%.

Care sunt cele două firme


Sanjjev Gupta este directorul executiv și președintele GFG Alliance, un grup internațional de firme ce activează în diverse sectoare și care au venituri anuale de peste 15 miliarde de lire sterline.

(Citiți și: ”Combinatul de la Galați pregătește investiții de un miliard de euro în 10 ani pentru a-și crește 5 ori capacitatea de producție”)

Una dintre aceste firme, Simex International, ce activează în domeniului traidingului de produse metalifere, a accesat împrumutul în luna iulie. Compania are o cifră de afaceri anuală de 445 milioane de lire, suficient pentru a depăși pragul de 45 de milioane de lire sterline ce îi permite să apeleze pentru a apela la această schemă de sprijin.

Luna următoare, Greensill a acordat un alt împrumut garantat de guvern, către Aar Tee Commodities, un alt trader de produse metalifere ce are legături strânse cu Alianța GFG.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oficialii Greensill, firma care a acordat împrumutul și care este susținută de Japan’s SoftBank, nu au dorit să oferte detalii despre împrumut, precizând doar că toate condițiile de acordare „foarte clar precizate de British Business Bank”.


GFG Alliance a refuzat de asemenea să dea detalii despre împrumuturi, precizând doar că „e vorba de credite suport pentru companii care au avut de suferit de pe urma pandemiei, așa încât acestea să poată menține locurile de muncă”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: