miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 octombrie, 2013

Autorităţilor locale le vor fi alocate pentru creditare, în 2014, cel puţin 800 milioane de lei, fonduri destinate exclusiv investiţiilor şi cofinanţărilor pentru programele europene, nu şi pentru arierate, a declarat joi vicepremierul Liviu Dragnea.

„Plafonul de creditare pentru autorităţile locale pe care l-am stabilit în acest an cu Ministerul Finanţelor Publice a fost de 800 milioane de lei. Constatând nivelul uriaş de arierate al autorităţilor locale, nu numai FMI, ci şi noi (Guvernul – n.r.), s-a luat decizia corectă, după părerea mea, de a acorda împrumuturi pentru a stinge arieratele, pentru că altfel riscau să intre in faliment. Pentru anul viitor este discutat un plan, un plafon, care este cel puţin cât a fost până acum, eu sper să fie mai mult, care nu va fi destinat arieratelor, va fi destinat pentru investiţii şi cofinanţări de programe europene”, a afirmat Dragnea, la o conferinţă pe tema dezvoltării regionale organizat la Arenele BNR şi citat de MEDIAFAX.

Vicepremierul a arătat că plafonul va fi probabil împărţit, după discuţii cu Ministerul Finanţelor Publice, pe categorii de unităţi administrativ-teritoriale, respectiv o parte importantă pentru municipii, una pentru judeţe şi alta pentru zona rurală.


„Astea sunt discuţii pe care le vom finaliza împreună. Important este că anul viitor va fi un an în care banii de împrumuturi vor fi folosiţi pentru investiţii şi vor fi sprijinite şi stimulate UAT-urile (unităţi administrativ-teritoriale – n.r.) care au potenţial foarte mare, care pot beneficia de credit şi pot genera efect de multiplicare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La începutul lunii iunie, Ministerul Finanţelor a prevăzut un plafon de 800 milioane lei de împrumuturi pentru autorităţile locale, pentru achitarea arieratelor.

Iniţial fuseseră alocate 500 de milioane de lei, după care plafonul a fost suplimentat la 680 de milioane de lei, respectiv la 800 milioane.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: