joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2018

După apariția unui document care vorbea despre suspendarea pentru șase luni a plăților la Pilonul II de pensii, președintele Klaus Iohannis a „somat” guvernul „să-și revină”, afirmând luni, citat de HotNews, că avem de-a face cu o „abordare” care este „deja la limita unei guvernări diletante foarte toxice”.

„Așa nu se poate, e nevoie de o clarificare fermă, sper în sensul că PSD nu se atinge de acești bani”, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat ca este vorba despre „bani privați, sunt banii oamenilor care contribuie” și „nu poți să te joci cu așa ceva”.

Klaus Iohannis a afirmat că a „observat cu multă, multă îngrijorare ce se întâmplă” si a notat că astfel de idei nu sunt noi, citând anul 2019, când tot un guvern PSD, pe atunci condus de Victor Ponta, a luat în calcul naționalizarea Pilonului II de pensii, dar a renunțat după ce analizele au arătat ca are „un randament bun”.


Șeful statului a arătat că, în acest „ping-pong de declarații” pe această temă, „riscul cel mai mare e ca oamenii să piardă încrederea în capacitatea statului de a proiecta și gestiona sistemul de pensii”.

„Oamenii au început să plătească crezând ca vor beneficia de o pensie suplimentară. Dacă acum dupa câțiva ani cineva începe să schimbe legislația deja totul se duce de râpă„, a argumentat președintele, înainte de adăuga: „Nu se poate construi o arhitectură în domeniul pensiilor dacă din doi în doi ani cineva care întâmplător guvernează vine și pune sub semnul întrebării totul”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a asigurat luni, din nou, că guvernul nu discută ”naționalizarea” sau ”desființarea” Pilonului 2, dar a admis, așa cum a făcut-o și premierul, că sunt posibile anumite modificări în legea specifică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, luni seară, că a analizat şi a ajuns la concluzia să nu comenteze demersul liderului PNL, Ludovic Orban, care a făcut plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, dar nici interpretările acestui demers, unele „făcute cu foarte mare isterie”.


Șeful statului a spus că a luat decizia de a nu comenta pe această temă pentru a nu se crea impresia că prin declaraţiile sale vrea să influenţeze ancheta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: