marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2022

Compania românească de brokeraj bursier, Investimental, a obținut, miercuri, autorizarea de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), marcând o premieră în ultimii 14 ani pe piața de capital din România.

Mai mult, Investimental a fost autorizată de ASF pentru toate tipurile de tranzacții financiare și intră acum pe ultima sută de metri înainte de lansarea oficială și realizarea primelor tranzacții.

”Facem acum ultimele operațiuni necesare pentru a intra la tranzacționare în prima parte a anului viitor”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO Investimental.


În perioada următoare, Investimental va finaliza procesul de testare a aplicațiilor și proceselor, pentru a asigura o conectare optimă la infrastructura Bursei de Valori București și a Depozitarului Central.

De asemenea, vor fi realizate primele tranzacții live in-house, cu rol de test în condiții reale. Testele pun accentul pe garantarea unei siguranțe maxime în orice etapă a fluxului operațional și pe configurarea unui proces optim și facil de tranzacționare.

“Avem satisfacția că am obținut într-un timp relativ scurt autorizarea pentru toate tipurile de tranzacții financiare, ceea ce ne va facilita atingerea obiectivelor pe care ni le-am setat, astfel încât în maximum trei ani de zile să ajungem în topul brokerilor de retail,” a mai spus CEO-ul Investimental.

Primele trazacții în S1 2023

Lansarea oficială a operațiunilor și realizarea primelor tranzacții pentru investitori vor avea loc în prima parte a anului viitor.


Inițial, Investimental le va oferi investitorilor posibilitatea tranzacționării la Bursa de Valori București și pe mari burse internaționale, cu acces la o paletă largă de instrumente financiare.

Pasul următor este oferirea unui întreg ecosistem de servicii de investiții financiare, ceea ce va permite realizarea obiectivului Investimental de a face bursa accesibilă cât mai multor români, atât din punctul de vedere al înțelegerii, cât și din cel al experienței de utilizare.

„Vrem ca bursa să facă parte din viața de zi cu zi a oamenilor, să devină un instrument facil, familiar, care să ajute la planificarea financiară pe termen lung a cât mai multor români. Vom face asta prin tehnologie, transparență, educație financiară și prin oferirea unei experiențe personalizate investitorilor,”a adăugat Mihaela Bîciu.

Investimental este o companie de brokeraj românească, o investiție greenfield susținută de omul de afaceri Sacha Dragic, fondatorul Superbet, prin intermediul vehiculului său de investiții D Craig Holding, și condusă de Mihaela Bîciu, un experimentat manager cu peste 25 de ani de experiență pe piața de capital.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: