sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2017

Guvernul intenţionează să-i înlocuiască pe unii membri ai Consiliului de Administraţie de la Oil Terminal (OIL) cu alții,  provizorii, potrivit unei convocări a adunării generale a acționarilor trimisă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Nici convocarea trimisă la Bursă și nici site-ul companiei nu dau detalii.  Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acțiunile OIL.

Pe ordinea de zi se află stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie, aprobarea remuneraţiei acestora, aprobarea formei contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii, mandatarea reprezentantului acţionarului de a semna contractul de mandat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie.


Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Acţiunile companiei s-au apreciat cu aproape 55% de la începutul anului şi cu 4,29%, în ultima lună.

Compania a obţinut un profit net de peste 11,4 milioane lei, în primul semestru din acest an, în scădere cu 21,6%, faţă de cel din perioada similară a anului precedent, dar de peste şase ori mai mare decât cel bugetat. Cifra de afaceri a coborât cu 2,4%, la 76,7 milioane lei.

Sebastian Valentin Dumitrescu, în vârstă de 94 de ani, are peste 13%, din acţiunile  OIL, iar alţi acţionari nesemnificativi deţin 27,2%


Societatea Oil Terminal este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional. Principalele servicii realizate sunt primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit, efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate, efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii, efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: