duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 octombrie, 2013

Guvernul a decis luna aceasta să tragă 700 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (una dintre cele cinci instituţii internaționale care compun Banca Mondială). Acordul de împrumut a fost semnat în septembrie 2012 şi a intrat în vigoare la 11 ianuarie 2013.

Este vorba de un împrumut în valoare de 1 miliard de euro acordat pentru politici de dezvoltare cu opţiune de amânare a tragerii (DPL-DDO), după cum ne-au precizat surse din Ministerul Finanţelor.

Decizia guvernului de-a accesa creditul de la BIRD vine pe fondul unor încasări bugetare sub așteptări, cu efect asupra noii rectificări bugetare.


Execuţia bugetară la nouă luni arată o scădere cu 11% a cheltuielilor pentru investiţii, în timp ce cheltuielile de personal au crescut cu 15%, iar cele cu bunuri şi servicii s-au majorat cu 12%.

In ce priveşte deficitul la nouă luni a fost de 1,3% din PIB faţă de 1,2% din PIB înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: