joi

21 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 aprilie, 2023

Toate componentele chineze care sunt deja instalate în reţeaua 5G a Germaniei sunt verificate de Ministerul de Interne, a declarat duminică ministrul Nancy Faeser.

Anunțul a fost făcut pe fondul revaluării de către Berlin a relației cu principalul partener comercial, China, scrie Cybersecurity Connect.

”Trebuie să ne protejăm reţelele de comunicaţii”, a declarat Faeser pentru ziarul Bild am Sonntag, adăugând că cele trei priorităţi vizate de verificare sunt: identificarea riscurilor, evitarea pericolelor şi evitarea dependenţelor.


”Acest lucru este valabil mai ales pentru infrastructura noastră critică”, a adăugat Nancy Faeser.

Germania analizează interzicerea participării Huawei și ZTE la dezvoltarea rețelelor sale de telecomunicații

Germania a luat în considerare interzicerea anumitor componente de la companiile chineze Huawei şi ZTE în reţelele sale de telecomunicaţii, a declarat luna trecută o sursă guvernamentală pentru Reuters, într-o mişcare potenţial semnificativă pentru a aborda problemele de securitate.

Guvernul german a ezitat să interzică Huawei în mod specific, dar a explicat că un anumit furnizor ar putea fi oprit să furnizeze națiunii componente critice, dacă se va demonstra că respectiva companie ar putea fi controlată de guvernul altei națiuni. direct sau indirect.

Ambele companii chineze de telecomunicații (Huawei și ZTE) au fost criticate pentru legăturile strânse cu guvernul chinez și serviciile de securitate, experții avertizând că utilizarea componentelor furnizate de astfel de companii în infrastructura critică și rețelele de comunicații ar putea oferi o oportunitate pentru spionajul chinez.


ZTE, Huawei și guvernul chinez au respins toate aceste afirmații, ambasada chineză în Germania afirmând că China ar fi „foarte nedumerită și puternic nemulțumită” dacă componentele sale ar fi interzise.

Experții în cybersecurity spun că evaluarea componentelor chineze din infrastructura critică este un pas în direcția corectă, dar ar putea însemna prea puțin și prea târziu.

„Acesta este un semn că guvernul german ar putea lua în sfârșit în serios riscurile pentru securitatea națională legate de China”, a declarat Noah Barkin, expert în relațiile Germania-China. Dar, a explicata cesta, rețeaua germană 5G este profund dependentă de furnizorii chinezi și va dura mulți ani pentru a rezolva acest lucru.

Australia a eliminat camerele de supraveghere chineze din toate clădirile guvernamentale

Mișcarea vine la doar câteva luni după ce Australia a încercat să evalueze utilizarea camerelor de securitate chineze în clădirile guvernamentale.

Ministrul Apărării, Richard Marles, a ordonat ca cele aproximativ 900 de camere de securitate fabricate chinezi să fie îndepărtate din clădirile guvernamentale din cauza problemelor de securitate.

„Aceasta este o problemă – facem o evaluare a întregii tehnologii de supraveghere din proprietatea Apărării și, acolo unde se găsesc acele camere particulare, vor fi îndepărtate”, a spus ministrul Marles într-un interviu pentru ABC.

„Nu cred că ar trebui să exagerăm, dar este un lucru semnificativ care ne-a fost adus în atenție și îl vom remedia.”

****

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: