fbpx

12 martie, 2025

Partidul bavarez CSU, care a câștigat alegerile parlamentare din februarie în alianță cu CDU, dorește reintroducerea serviciului militar obligatoriu în Germania în acest an, potrivit Bild.

Florian Hahn, purtătorul de cuvânt al partidului pentru probleme de apărare, a afirmat că modelul actual al unei armate profesioniste cu un număr redus de soldați este acum nesustenabil.

„Renunțarea la serviciul militar obligatoriu nu mai corespunde situației actuale de amenințare. (…) Primii conscriși vor trebui să treacă prin porțile cazărmii în 2025. Nu putem să stăm pe loc și să privim cum lumea din jurul nostru devine mai periculoasă”, a spus Hahn pentru Bild.


Publicația notează că Germania are ca obiectiv o armată de 203.000 de militari, dar îi lipsesc aproximativ 20.000 de oameni și multe zone rămân descoperite.

Potrivit experților, pregătirea operațională reală a unor unități din Bundeswehr abia dacă depășește pragul de 50%.

Ținta pentru 2025: Recrutarea a cel puțin 20.000 de soldați

La rândul său, președintele asociației rezerviștilor din armată, Patrick Sensburg (CDU), susține ideea restabilirii serviciului militar obligatoriu în Germania.

„Trebuie să chemăm cel puțin 20.000 de recruți până la sfârșitul anului. Putem face acest lucru și cu infrastructura și capacitățile de formare existente. Pas cu pas, trebuie să extindem recrutarea la întregul grup de ani. Apoi trebuie să se aplice atât femeilor, cât și bărbaților”, a declarat Sensburg pentru BILD.

În fața agresiunii ruse, mai multe țări europene au în vedere introducerea serviciul militar obligatoriu, printre care și Polonia, care își propune să formeze o armată de jumătate de milion de oameni. Suedia a reintrodus serviciul militar obligatoriu în 2017, după ce renunțase la el în 2010, în timp ce în țările baltice acesta a fost reintrodus după anexarea Crimeei de către Rusia.

(Citește și: ”Emmanuel Macron deschide discuțiile cu statele UE despre ”noi cooperări” privind planul extinderii nucleare – Reuniune la Paris cu șefii de Stat Major europeni”)


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: