sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2017

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Parchetul General a deschis pe 24 aprilie un dosar penal in rem  în care se fac cercetări cu privire la eventuale fapte de abuz în serviciu, de falsificare a documentelor și evidențelor electorale în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009.

Cazu a pornit de la dezvăluirile făcute de Dan Andronic, acționar Evz.


În noaptea turului 2 al prezidențialelor din 2009, în care au concurat Traian Băsescu și Mircea Geoană, procurorul general al României – Laura Codruţa Kovesi, a participat la o petrecere organizată la Gabriel Oprea acasă, alături de lideri politici și șefi ai serviciilor, a dezvăluit Andronic.

Au mai fost prezenți, potrivit relatărilor lui Dan Andronic, George Maior (șeful de atunci al SRI), prim-adjunctul acestuia – Florian Coldea, Vasile Dîncu și alți politicieni.

“Laura Codruţa Kovesi a fost la Gabriel Oprea acasă în noaptea de 6-7 Decembrie 2009. Însoţită de adjunctul ei de la PG. Dacă Gabi Oprea spune că vrea să spună adevărul ar trebui să o facă. Supărările mele, cum le zice el, sunt şi ale lui. Sau cel puţin eu aşa am înţeles din ceea ce am vorbit. Dacă spune că vrea să spună adevărul ar trebui să o facă. În aceea casă nu am fost doar noi doi. Alături de Maior, Coldea, Dâncu au fost şi alte persoane. Vă daţi seama ce ar însemna ca nişte oameni să se rupă de cele din trecut şi să înceapă să vorbească? Cred că de-abia acum aţi înţeles ce înseamnă presiunea celor din ” Noi suntem Statul!” în condiţiile în care Oprea nu-i un fricos!”, scria în urmă cu două săptămâni Dan Andronic, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Andronic este acuzat într-un caz de corupție în care mai multe persoane sunt acuzate de infracțiuni în Dosarul retrocedării ilegale a fostei ferme regale Băneasa și a unei părți din pădurea Snagov către Paul de România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

PSD şi ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru a fi clarificate aspecte legate de organizarea alegerilor și de rezultatul acelei cometiții foarte strânse – în 2009, Traian Băsescu a obținut al doilea mandat de șef al statului, cu un scor la limită – 50,33% din voturile valabil exprimate.

După declanșarea anchetei, potrivit legislației, nu mai poate funcționa o comisie parlamentară cu același obiect, dar deputatul Eugen Nicolicea a declarat că va fi reformulat subiectul, astfel încât comisia să poată fi totuși înființată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: