Floin Cîțu a primit derogare să candideze la președinția PNL
joi

21 octombrie, 2021

Florin Cîțu a obținut derogare de la PNL Aripa Cîțu să candideze la președinția PNL: nu are vechimea de 5 ani în partid necesară

18 august, 2021

florin citu pnlPremierul Florin Cîțu a primit în ședința de miercuri a BPN a PNL derogare de la statut pentru a putea candida la președinția formațiunii. Potrivit statutului PNL, un membru al partidului poate candida la președinția formațiunii doar dacă are o vechime în partid de minim 5 ani.

Președintele PNL anunța miercuri dimineață că Florin Cîțu nu îndeplinește această condiție. În replică, premierul a spus că are această vechime, precizând că și-a depus adeziunea la partid în septembrie 2016.

“Ba am vechime, este o interpretare a statutului, eu mi-am depus adeziunea în termen, sunt cinci ani de atunci. A fost aprobată. Cred că la 10 septembrie a fost depusă (n.r. adeziunea). (…) Îmi voi depune candidatura, vom câştiga preşedinţia PNL. Nu e niciun impediment”, a afirmat Florin Cîțu.


După BPN, premierul Cîțu a anunțat că a cerut totuți, și a obținut, derogare prin votul conducerii executive pentru a nu avea niciun fel de surprize la Congresul din 25 septembrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Înainte de BPN, Ludovic Orban a declarat: ”Nu am nici cea mai mică intenţie să împiedic procedural depunerea moţiunii (pentru candidatura la preşedinţia PNL- n.red.). Dacă Florin Cîţu va cere derogare, eu voi susţine acordarea acestei derogări”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat marți seară că moţiunea cu care se va prezenta la Congresul PNL din 25 septembrie se va numi „România Liberală” şi că lucrează la ultimele detalii ale acesteia. El îşi va depune candidatura la sfârşitul acestei săptămâni.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr