luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 august, 2021

florin citu pnlPremierul Florin Cîțu a primit în ședința de miercuri a BPN a PNL derogare de la statut pentru a putea candida la președinția formațiunii. Potrivit statutului PNL, un membru al partidului poate candida la președinția formațiunii doar dacă are o vechime în partid de minim 5 ani.

Președintele PNL anunța miercuri dimineață că Florin Cîțu nu îndeplinește această condiție. În replică, premierul a spus că are această vechime, precizând că și-a depus adeziunea la partid în septembrie 2016.

“Ba am vechime, este o interpretare a statutului, eu mi-am depus adeziunea în termen, sunt cinci ani de atunci. A fost aprobată. Cred că la 10 septembrie a fost depusă (n.r. adeziunea). (…) Îmi voi depune candidatura, vom câştiga preşedinţia PNL. Nu e niciun impediment”, a afirmat Florin Cîțu.


După BPN, premierul Cîțu a anunțat că a cerut totuți, și a obținut, derogare prin votul conducerii executive pentru a nu avea niciun fel de surprize la Congresul din 25 septembrie.

Înainte de BPN, Ludovic Orban a declarat: ”Nu am nici cea mai mică intenţie să împiedic procedural depunerea moţiunii (pentru candidatura la preşedinţia PNL- n.red.). Dacă Florin Cîţu va cere derogare, eu voi susţine acordarea acestei derogări”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat marți seară că moţiunea cu care se va prezenta la Congresul PNL din 25 septembrie se va numi „România Liberală” şi că lucrează la ultimele detalii ale acesteia. El îşi va depune candidatura la sfârşitul acestei săptămâni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: