joi

9 decembrie, 2021

”Fantezie utopică” – Premierul Viktor Orban respinge planurile pentru combaterea schimbărilor climatice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 octombrie, 2021

Premierul ungar Viktor Orban a respins joi planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice, subliniind că acestea reprezintă o „fantezie utopică”. De asemenea, liderul de la Budapesta a sugerat că măsurile ecologiste duc la creşterea preţurilor la energie în Europa, anunță Reuters.

Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii. Normalitatea pe de o parte şi fantezia de cealaltă parte. Iar fantezia utopică ne omoară, aceeaşi problemă este şi cu preţurile la energie, a declarat Viktor Orban la sosirea sa la summitul liderilor de la Bruxelles, făcând referire la măsurile propuse de UE cu privire la combaterea schimbărilor climatice.

Potrivit analiştilor şi Comisiei Europene, principalul factor care a determinat creşterea preţurilor la electricitate în Europa l-a reprezentat creşterea preţului la gaz, piaţa UE a carbonului contribuind cu până la o cincime din creşterile de preţ.


Bruxelles-ul a propus un pachet de noi politici în domeniul combaterii schimbărilor climatice, pe care ţările UE trebuie să le negocieze şi să le aprobe înainte de a intra în vigoare. 

Nu este prima dată când Ungaria se poziționează împotriva politicilor climatice ale blocului comunitar. În luna iulie, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, susținea că pachetul de măsuri propus de Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor climatice ale UE este „inacceptabil în forma sa actuală” pentru Ungaria.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Acest plan va face ca mai degrabă populaţia şi nu poluatorii să suporte costurile combaterii schimbărilor climatice, plus că va ‘distruge rezultatele politicii guvernului de la Budapesta de diminuare a preţului pentru utilităţi plătit de persoanele fizice”, a explicat Gulyas.

Printre subiectele pe care le vor adora liderii europeni la reuniunea din 21-22 octombrie se numără majorarea prețurilor la energie, siguranța cibernetică și transformarea digitală a Europei, dar și migrația și securitatea frontierelor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr