joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2020

Exporturile și importurile chineze și-au temperat declinul în martie, după scăderile masive din primele două luni ale anului, însă o revenire comerțului va continua să întârzie, ca urmare a măsurilor de sănătate publică din Europa și SUA, care au dus la înghețarea economiilor și a cererii globale, scrie Reuters.

Scăderea exporturilor din martie a fost de 6,6%, față de media de 17,2% din ianuarie-februarie, așteptările analiștilor fiind de 14%.

Deși cifrele au fost mai bune, analiștii sunt de părere că exporturile și perspectivele de revenire ale economiei chineze, a doua cea mai mare din lume, rămân moderate având în vedere încetinirea activității economice peste tot în lume.


”Declinul exporturilor în cel de-al doilea trimestru este acum consensul pieței, o reducere de 20% fiind probabilă. Autoritățile ar trebui să ia mai multe măsuri care să răspundă unor posibile probleme sociale rezultate ca urmare a creșterii șomajului”, a comentat Zhang Yi, economist-șef la compania de Zhonghai Shengrong capital Management.

(Citiți și: ”Cum doarme UE sub industria strategică a mașinilor electrice: Viitorul tocmai a ajuns între China și Africa”)

Importurile au înregistrat o scădere de 0,9% în martie, față de așteptările pieței, de 9,5%. Evoluția a fost pusă pe seama revenirii cererii interne. În primele două luni, acestea au consemnat o scădere de 4% față de anul anterior.

Piețele financiare din Asia au consemnat creșteri în urma publicării datelor privind comerțul internațional.

Majoritatea analiștilor se așteaptă ca datele privind evoluția PIB din primul trimestru, care vor fi publicate vineri, să indice o contracție a economiei chineze, prima din 1992.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: