miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 decembrie, 2012

In 2011, la presiunile FMI, guvernul Boc a adoptat o ordonanta de urgenta privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. O astfel de lege ar fi fost necesara inca din 1990, insa ne-a apucat urgenta doar in 2011 – scrie Emil Stoica pe blogul Jeopardy.

Evident, punerea acestei legi in practica este o farsa data cu poleiala internationala a unor firme de consultanta din domeniu insa cu decident politic.

Un proces de recrutare plin de erori, de exemplu aparitia in presa a listelor de candidati.


Fondul Proprietatea, actionar minoritar la multe firme controlate de stat isi declara nemultumirea:

“EDMN a desemnat trei membri pentru Consiliul de Administratie, membri care nu s-au clasat in topul candidatilor rezultat urmare a evaluarii efectuate atat de catre consultantul independent de resurse umane implicat in procesul de selectie, cat si de Comitetul pentru Nominalizare si remunerare al EDMN. Doi dintre acestia sunt afiliati politic.”

Insa cireasa de pe tort este propunerea ca un prezentator TV sa conduca Consiliul de Administratie la CFR SA. Pe ce criterii a fost selectionat nu este clar. Insa dincolo de criteriile putin transparente, mai surprinzator a fost refuzul candidatului. Nu cunosc nicio firma cotata la o bursa serioasa care sa comunice un nou senior manager pentru ca imediat sa fie contrazisa si, mai rau, refuzata. Lipsa de profesionalism a celor responsabili procesul de recrutare este de ne-egalat.

(Citește și comentează pe blogul lui Emil Stoica)


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: