vineri

19 aprilie, 2024

8 aprilie, 2020

Economia Franței a înregistrat în primele trei luni ale anului cel mai abrupt declin de la cel de-Al Doilea Război Mondial, de 6% din PIB, potrivit datelor publicate de banca centrală, notează Bloomberg.

Șocul atât pe cerere cât și pe ofertă au generat cea mai mare contracție trimestrială din istoria modernă, o scădere similară, de 5,3% din PIB, fiind consemnată în timpul grevelor din mai 1968.

În industrie, cele mai puternice scăderi ale activității s-au înregistrat în sectoarele auto și în rândul constructorilor de echipamente și mașini, în timp ce hotelurile și restaurantele au fost cele mai afectate ramuri din sectorul serviciilor. Per ansamblu, banca centrală a Franței a calculat o scădere a activității de circa 32% pe săptămână, în linie cu estimările institutului de statistică, de circa 35%.


Pentru realizarea acestor estimări, instituțiile menționate folosesc date cu frecvență ridicată, precum valoarea tranzacțiilor cu cardul și cererile de ajutor de șomaj, mai notează publicația.

În condițiile în care activitatea economică s-a redus dramatic, solicitările de creditare din partea companiilor au înregistrare o creștere puternică. Guvernul de la Paris a pus la punct un program pentru a garanta împrumuturi de la băncile comerciale pentru a menţine lihciditatea firmelor și a evita intrarea lor în incapacitate de plată.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: