marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2016

Donald-TuskNegocierile pentru liberalizarea regimului de vize impus Turciei vor dura cel puțin până în octombrie, a declarat luni președintele Consiliul European, Donald Tusk. Acesta a atras atenția că cetățenii turci vor călători în UE fără vize atunci „când vor îndeplini toate condițiile, fără excepții”.

Întrebat când vor fi scutiți de vize cetățenii turci veniți în Europa, Donald Tusk arăspuns: „Când vor îndeplini toate condițiile, fără excepții”. El și-a ponderat imediat afirmația foarte categorică adăugând  că „negocierile vor dura cu siguranță până în octombrie, însă ne apropiem de final”.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Ankara anunțau că așteaptă zilele următoare un rezultat pozitiv al negocierilor cu Uniunea Europeană cu privire la eliminarea vizelor.


Turciei i s-a promis liberalizarea regimului de vize și o aderare accelerată dacă sprijină eforturile Uniunii de a stopa fluxul de imigranți din Orientul Mijlociu.

De la intrarea în vigoare a Acordului semnat de Bruxelles și Ankara, s-a constatat o reducere semnificativă a intrărilor pe această rută –  în aprilie, pe țărmul Italiei au ajuns 9.149 imigranți, în timp ce în Grecia au acostat doar 3.462 de persoane.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mai multe state membre se opun atât eliminării vizelor pentru turci, cât și accelerării aderării acestei țări la UE.

Stilul autoritar al regimului de la Ankara și ultimele măsuri luate împotriva opoziției, sub pretextul combaterii terorismului, sunt însă motive puternice de îngrijorare pentru multe din statele UE care contestă caracterul democratic al puterii din Turcia.


Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: