Donald Trump autorizează sancțiuni economice împotriva personalului Curții Penale Internaționale - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Donald Trump autorizează sancțiuni economice împotriva personalului Curții Penale Internaționale

12 iunie, 2020

Președintele Donald Trump a emis joi un ordin executiv prin care instituie sancțiuni economice împotriva persoanelor implicate în investigația Curții Penale Internaționale asupra eventualelor crime de război comise de forțele americane în Afganistan.

Un oficial de rang înalt al administrației Trump a declarat, fără a furniza amănunte, că investigația CPI „este impulsionată de o organizație cu integritate dubioasă” și a acuzat Rusia că are un rol, relatează Agerpres.

Ordinul îl autorizează pe secretarul de stat Mike Pompeo, în urma consultărilor cu secretarul trezoreriei Steven Mnuchin, să înghețe bunurile din SUA ale angajaților CPI implicați în anchetă, a spus oficialul citat.


De asemenea, ordinul îi permite lui Pompeo să interzică intrarea în SUA a persoanelor vizate.

Ulterior, informația a fost confirmată și de Casa Albă, care a precizat că sancțiunile vor viza pe oricine va ancheta militari americani sau îi va inculpa „fără consimțământul SUA”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit France Presse, este vorba despre o ripostă directă la decizia în apel luată în martie de jurisdicția de la Haga de a autoriza deschiderea unei anchete pentru crime de război și crime împotriva umanității în pofida opoziției Administrației Trump.

„Suntem preocupați de faptul că puteri străine, precum Rusia, manipulează și CPI pentru a-și servi propriile interese”, a declarat, la rândul său, secretarul american al justiției, William Barr.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr