Corina Popescu și Bogdan Toncescu se află pe lista scurtă a candidaturilor acceptate dintre care vor fi aleși membrii Consiliului de Administrație al Moldelectrica, compania națională de energie a Republicii Moldova.
“Urmare a desfășurării probei de evaluare a dosarelor depuse în cadrul concursului de selectare selectare a membrilor în componența Consiliului de administrație al ÎS „Moldelectrica” lansat de către Comisia de selectare instituită de Ministerul Energiei, 11 candidați au fost admiși la proba interviului. Astfel, la data de 8 mai 2025 la sediul Ministerului Energiei se vor desfășura interviurile pentru candidații admiși. Amintim că, în martie curent, Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 7 membri ai Consiliului de administrație al ÎS „Moldelectrica”, care nu vor reprezenta autoritățile administrației publice și întreprinderea propriu-zisă”,menționează un comunicat al Ministerului Energiei din Republica Moldova.
Corina Popescu este vicepreședinte Strategie și Dezvoltare Afaceri la ENEVO Group SA și profesor asociat la Facultatea de Administrare a Afacerilor cu predare în limbi străine, din cadrul ASE.
A fost secretar de stat în Ministerul Energiei, în perioada decembrie 2015 – februarie 2017, director general al Electrica, în perioada noiembrie 2018 – mai 2022, și președinte al Directoratului Transelectrica în perioada iunie 2017 – mai 2018.
Anterior, a fost director general al OMVTrading GmbH Vienna – Sucursala București (februarie 2011 – decembrie 2015). A fost și vicepreședinte al Eurelectric, asociația industriei electrice din Europa.
Bogdan Toncescu a fost președintele Directoratului Transelectrica în perioada iunie – decembrie 2021, membru în Directoratul companiei, în perioada aprilie 2022 – octombrie 2024.
Este șeful Direcției Guvernanță Corporativă în cadrul Transelectrica.
Toncescu este în litigiu cu Transelectrica, după ce a fost înlăturat de la conducere înainte de finalizarea mandatului și a contestat procedura de numire a succesorului său.
(Citește și: BERD caută „un nou investitor strategic și financiar” pentru Portul Giurgiulești din R. Moldova. România, interesată de preluare)
****