duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2021

Comisia Europeană şi autorităţile pentru consumatori ale UE au cerut marţi grupului german Volkswagen să îi despăgubească pe toţi consumatorii, nu doar pe cei din Germania, pentru că i-a indus în eroare în privinţa emisiilor poluante ale vehiculelor cumpărate, transmite Reuters.

Constructorul auto şi-a recunoscut vina în scandalul dieselgate în 2015, ceea ce a dus la o serie de procese, dintre care unele la Curtea Europeană de Justiţie.

”Există decizii judecătoreşti care au expus tratamentul incorect al Volkswagen faţă de consumatori şi totuşi producătorul auto nu doreşte să colaboreze cu organizaţiile consumatorilor pentru a găsi soluţiile corecte pentru consumatori. Aşa cum am scris companiei anul trecut, nu doar consumatorii din Germania, ci toţi consumatorii trebuie să fie despăgubiţi”, a afirmat într-un comunicat comisarul pentru justiţie Didier Reynders.


Potrivit Comisiei Europene, Volkswagen a informat că, în opinia companiei, nu sunt justificate plăţile voluntare către consumatorii europeni din afara Germaniei întrucât maşinile afectate au fost ulterior modificate pentru a respecta prevederile legale.

”Poziţia companiei nu s-a modificat, în pofida deciziilor recente ale curţilor naţionale şi europene, acesta fiind motivul pentru care Comisia şi autorităţile pentru consumatori din UE amplifică presiunile”, a anunțat Comisia într-un comunicat.

Instanțele germane au obligat anul trecut VW să plătească compensații celor care au cumpărat autoturisme echipate cu motoare care manipulau emisiile de carbon.

Fostul șef al Volkswagen Martin Winterkorn a fost inculpat în 2019 pentru fraudă în scandalul emisiilor trucate, scandal izbucnit în 2016 care avea să se extindă în întreaga industrie auto.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: