vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iunie, 2019

Fostul consilier pe probleme economice Darius Vâlcov, a cerut să fie ca dosarul privind dzvăluirea protocolului dintre SRI și Parchetul General să fie luat de la DIICOT și conexat cu cel în care este vizată Adina Florea și s-ar afla la Secția pentru investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), scrie G4Media.

„Inculpatul a invocat faptul că procurorul D.I.I.C.O.T. ar fi avut obligația de a înainta dosarul nr. 2922/D/P/2018 Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în vederea reunirii la dosarul nr. ….., cererea sa prin care a solicitat luarea acestei măsuri fiind respinsă prin ordonanța din data de 14.06.2019 a procurorului de caz”, se arată în motivarea Curții de Apel București, consultată de G4Media.ro.

În dosarul de la DIICOT, Darius Vâlcov este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ.


„Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, anunța DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Postarea a inclus șase pagini din protocol, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

Deşi protocolul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, era un document secret. Documentul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde vine Adina Florea, care așteaptă validarea CSM pentru a ocupa postul de procuror-șef al Secției de anchetare a magistraților.

Reamintim că Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanță, la opt ani de închisoare într-un dosar de corupție cu fapte pe care le-ar fi săvârșit când era primarul municipiului Slatina.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: