vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2019

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu (foto), a demisionat de la conducerea instituţiei, intenţia sa fiind să candideze la alegerile europarlamentare, pe listele ALDE.

News.ro a relatat sâmbătă că Daniel Barbu ar urma să plece de la AEP, el vizând locul 2 al listei ALDE pentru europarlmentare. Trezorierul PSD Mircea Drăghici fiind o opţiune pentru preluarea postului, în condiţiile în care a renunţat la nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor.

”Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcţie încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro.


Surse politice au declarat sâmbătă pentru News.ro că trezorierul PSD Mircea Drăghici, care a anunţat că îşi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, ar putea fi propus, potrivit unei variante de lucru din cadrul coaliţiei, pentru postul de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) în condiţiile în care Daniel Barbu ar urma să primească un loc eligibile pe lista ALDE la alegerile europarlamentare.

Lista ALDE pentru europarlamentare are deja repartizate locurile unu- Renate Webber și trei- Norica Nicolai.

Vicepreşedintele Pro România Răzvan Mitu l-a acuzat pe Daniel Barbucă a participat la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE, în condiţiile în care, conform legii, „preşedintele şi vicepreşedinţii nu pot fi membri ai unui partid politic”, solicitându-i acestuia demisia.

„Ştim cu toţii că dl. Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp!”, a spus Răzvan Mitu.


Conducerea instituție va fi asigurată de unul dintre vicepreședinți, Parlamentul urmând să voteze viitorul președinte al AEP, instituție care va supraveghea corectitudinea procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Daniel Barbu a fost numit președinte AEP în mai 2017, prin votul Parlamentului. Activitatea sa politică a fost marcată de declarații cel puțin neinspirate:

  • în decembrie 2013, la acel moment ministru al Culturii, Daniel Barbu a demisionat în urma scandalului iscat de afirmația să referitoare la ”sumele prea mari alocate bolnavilor de HIV/SIDA”, comparativ cu fondurile repartizate programelor de la Cultură
  • în septembrie 2016, senatorul Daniel Barbu a stârnit furia organizațiilor militarilor după ce a spus că activitatea de parlamentar este este similară, ca riscuri, cu cea a militarilor care luptă în teatrele de operaţii
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: