joi

11 iulie, 2024

23 noiembrie, 2010

cristian parvan aoar
Cristian Pârvan, secretar general al AOAR

Datele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România arată că organismele de control se concentrează pe firmele mici şi evită marii evazionişti.

„Tot mediul de afaceri acuză de ani de zile nu atât controalele, cât abundenţa lor, care face deservicii atât statului, cât şi firmelor. În loc să vedem Garda Financiară că se concentrează pe zonele de mare risc şi pe zonele de mare evaziune fiscală, această instituţie se complace în tot felul de controale mici, probabil foarte eficiente pentru controlori.

Am cerut să se specializeze ANAF-ul şi să fie orientat eminamente către companiile mari. Am primit doar promisiuni. Şi ministrul de Finanţe ne-a promis ca se va simplifica modul de control pentru IMM-uri, care formează majoritatea firmelor din România, să simplifice şi să reducă sarcina de control. Nici un raspuns. Personalul de control ar trebui folosit eficient pentru reducerea marii evaziuni fiscale. Dacă ne uităm pe raportul ANAF nu ne dăm seama în ce măsură s-au concentrat pe marile evaziuni. Vedem că s-au confiscat legume, fructe, ţigări, dar raportat la ansamblul marilor afaceri aceste cifre sunt nesemnificative. Avem datele noastre care arată că firmele mici sunt cele controlate mereu, mult mai mult decât ar fi necesar.”Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: