miercuri

25 mai, 2022

Continental a investit la Brașov 6 milioane de euro într-un centru de cercetare și dezvoltare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2016

centru-cercetare-continental-brasovContinental, unul dintre cei mai mari producători mondiale de componente auto, a inaugurat marți, la Brașov, un al cincilea centru de cercetare și dezvoltare. Investiția este de 6 milioane de euro și centrul urmează să angajeze un număr de 60 de ingineri.

„Continental a investit într-un nou centru de inginerie pentru că în România dezvoltăm software și produse inovative în domeniul automotive.

Avem 5.000 de ingineri în România care dezvoltă produse și software pentru o mobilitate tot mai eficientă. Acest lucru înseamnă responsabilitate transferată în România, în echipele de cercetare și dezvoltare de aici.


Inginerii noștri lucrează pentru mașina autonomă, dezvoltă aplicații de interconectivitate în automotive și de eficiență energetică și de consum. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu în toate locațiile din România, iar la Brașov găsim acești oameni“, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental România, la inaugurarea noului centru.

Cercetătorii de aici vor dezvolta soluții pentru unitatea Fuel&Exhaust Management a grupului.

Proiectele vor viza testarea și validarea produselor, precum și activități de cercetare și dezvoltare, a explicat Joachim Zirbs, directorul locației Continental Brașov.

Continental are în Brașov o locație de 60.000 de metri pătrați, unde lucrează peste 1.400 de persoane.


Cocernul are cinci divizii – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech – și anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,130 de miliarde de euro în activităţile din România, țară unde cun reprezentate toate cele cinci divizii Continental.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania are șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

La finalul anului 2015 avea aproximativ 16. 500 de angajaţi în România, iar planurile prevăd încă 1.000 de angajări în 2016.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: