duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2016

energyCompania Energy holding a fost pusă sub urmărire penală, ca persoană juridică, pentru evaziune fiscală și delapidare, anunță Agerpres, citând surse judiciare.

Potrivit agenției de presă, compania este acuzată că ar fi achiziționat terenuri supraevaluate de la o persoană fizică și de la afaceristul Said Baaklini, prejudiciul fiind de peste șase milioane de euro.

Dosarul ar fi fost disjuns, spun aceleași surse, dintr-un alt dosar al omului de afaceri instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, cazul fiind cercetat în acest moment de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB).

(Citiți și: ”Hidroelectrica a denunţat contractul cu Energy Holding, care a generat pagube de 300 de milioane de euro”)


În 4 august, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 1 au efectuat percheziții în București și județul Ilfov, de unde au ridicat documente financiar contabile și înscrisuri de la sediul unor firme, printre care și compania Energy Holding, și la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Din cercetările efectuate până la acea dată de PCAB, a rezultat faptul că, în cursul anului 2009, între două societăți comerciale au fost încheiate contracte de consultanță și vânzare-cumpărare, având ca obiect terenuri la prețuri mult supraevaluate, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentând neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: