vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2015

refugiati merkelCoaliția cancelarului Angela Merkel a ajuns în noaptea de duminică spre luni la un acord privind suplimentarea fondurilor de la buget necesare gestionării numărului uriaș de refugiați care vor aplica anul acesta pentru azil în Germania.

Partidele din coaliție au convenit, după cinci ore de discuții, asupra unui pachet de șase miliarde de euro, din care trei miliarde vor fi trecute la cheltuielile bugetului federal, iar alte trei sunt alocate landurilor și municipalităților, potrivit DPA.

Cancelarul Angela Merkel declarase sâmbătă, într-un interviu acordat grupului de publicații Funke, că Germania își permite să facă față afluxului neașteptat de refugiați fără a crește taxele și fără a pune în pericol deficitul bugetar, conform Reuters.


Fondurile vor fi eliberate imediat, pentru a ajuta orașele de la frontieră să facă față cheltuielilor cu asistența medicală și întreținerea noilor sosiți.

Veniturile peste așteptări, au explicat oficiali germani, îi dau Berlinului libertatea de face anul acesta cheltuieli suplimentare de circa cinci miliarde de euro, bani care, iată, se vor îndrepta spre cei aproximativ 800.000 de refugiați așteptați să aplice anul acesta pentru azil în Germania, un număr de patru ori mai mare decât anul trecut și un record istoric.

Numai în weekendul acesta, aproape 20.000 de refugiați au ajuns în Germania, după ce Berlinul și Viena au acceptat să preia rapid miile de imigranți blocați în Ungaria de peste o săptămână.

aplicatii azil germania


Inițial, Germnaia prevăzuse un buget federal de peste un miliard de euro pentru problema refugiaților, însă în luna iunie s-au revizuit sumele, la 5,6 miliarde, pentru a face față unui aflux de 450.000 de imigranți. La sfârșitul lui august, cifrele au fost refăcute în noul context, când valurile celor plecați din Siria s-au dovedit mult peste estimările Europei.

10 miliarde, cheltuielile cu refugiații, în 2015

Publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a calculat, pe baza situației din 2014, la cât s-ar putea ridica anul acesta sumele repartizate acestui capitol din buget. Potrivit materialului publicat duminică, costurile federale, ale landurilor și municipalităților se vor ridica la 10 miliarde de euro, ținând cont că anul trecut, la un număr de patru ori mai mic de aplicanți de azil, suma totală a fost de 2,4 miliarde de euro.

Autorităţile locale cheltuiesc aproximativ 12.000-13.000 de euro cu fiecare refugiat, total ce include cazarea, în timp ce procesarea solicitării de azil, hrana, îngrijirile medicale ar costa 143 de euro pe lună, pentru fiecare persoană, scrie DW, preluând FAZ.

Jumătate de miliard de euro este necesară pentru plata personalului care se va ocupa de noii veniți – creșterea efectivelor poliției  și a numărului de lucrători în birourile pentru imigrare și refugiați- și pentru locurile suplimentare din școli.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: