28 noiembrie, 2024

Președintele ales Donald J. Trump a anunțat miercuri că trimisul său în Rusia și Ucraina va fi Keith Kellogg (foto, dreapta), un general locotenent în retragere care a fost consilier pentru securitate națională al vicepreședintelui Mike Pence în timpul primei administrații Trump.

Veteran al războiului din Vietnam, Keith Kellogg a ajutat la administrarea Irakului după invazia SUA din 2003. Kellogg a fost, de asemenea, unul dintre consilierii primei campanii prezidențiale a lui Donald Trump și l-a apărat public pe fost președinte după terminarea primului mandat.

Co-autor al planului republican de pace pentru Ucraina

Keith Kellogg, scrie New York Times, ar putea juca un rol crucial în planurile declarate ale lui Trump de a intermedia încheierea războiului din Ucraina, declanșat de Rusia cu aproape trei ani în urmă.


Donald Trump nu a oferit detalii despre ce fel de acord de pace are în vedere, deși oficialii ucraineni se tem că ar putea reduce ajutorul pentru Ucraina și ar putea încerca să încheie un acord nefavorabil Kievului cu președintele Vladimir Putin.

Keith Kellogg este co-autor al unui document de strategie lansat în aprilie, care spunea că Statele Unite ar trebui să se concentreze pe obținerea unei încetări a focului și a unei soluții negociate a conflictului.

Statele Unite „vor continua să înarmeze Ucraina și să-și consolideze apărarea pentru a se asigura că Rusia nu va mai face progrese și nu va ataca din nou după un acord de încetare a focului sau de pace”, a scris Kellogg împreună cu Fred Fleitz pentru America First Policy Institute. „Totuși, viitorul ajutor militar american va cere Ucrainei să participe la discuțiile de pace cu Rusia”, precizează documentul.

Documentul mai propune ca Vladimir Putin să fie adus la masa negocierilor cu o ofertă a Statelor Unite și a NATO „de a amâna aderarea Ucrainei la NATO pentru o perioadă lungă în schimbul unei păci cuprinzătoare și verificabile în baza unor garanții de securitate.”


Oficialii Administrației Biden spun că Vladimir Putin nu a arătat niciun interes de bună-credință în discuțiile de pace.

(Citește și: ”Planul de pace al lui Trump presupune și înghețarea aderării Ucrainei la NATO. Alte detalii”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: