joi

30 mai, 2024

7 noiembrie, 2019

China și SUA au ajuns la un acord de eliminare treptată a tarifelor comerciale impuse, fără a anunța și un calendar în consecință, potrivit Ministerului chinez al Comerțului.

Un acord comercial preliminar ar urma să includă angajamentul SUA de a renunța la supratarifele pe importurile din China, programate pentru 15 decembrie, în valoare de 156 de miliarde de dolari, care includeau telefoanele celulare, laptopurile și jucăriile.

Eliminarea reciprocă supratarifelor într-o primă fază a fost o condiție importantă pentru orice acord, potrivit purtătorului de cuvânt Gao Feng al Ministerului Comerțului de la Beijing, citat de Reuters.


„Războiul comercial a început cu tarifele și ar trebui să sfârșească prin eliminarea lor”, a spus oficialul chinez.

Proporția tarifelor eliminate de fiecare dintre părți în prima fază a acordului trebuie să fie aceeași, dar numărul tarifelor eliminate poate fi negociată.

„Discuțiile din ultimele două săptămâni au rezolvat cum se cuvine anumite preocupări principale. Ambele părți au convenit ca tarifele adiționale să fie eliminate în etapediferite”, a adăugat Gao Feng.

Agenția de știri Xinhua a anunțat că Vama chineză și Ministerul Agriculturii analizează deja ridicarea resticțiilor privind importurile de carne de pui din SUA.


Anterior, negociatorii chinezi au dorit ca SUA să renunțe la tarifarea cu 15% a importurilor din China, intrată în vigoare la 1 septembri, în valoare de 125 de miliarde de dolari.

De asemeni a fost vizată reducerea supratarifării de 25% (circa 250 de miliarde de dolari) a importurilor diverse, de la echipamente industriale până la semiconductori și mobilă.

Acordul ar putea fi semnat de președinții Donakld Trump și Xi Jinping în această lună, sau în primele zile din decembrie.

De la debutul mandatului lui Donald Trump în 2017, Administraţia Sua a făcut presiuni asupra Chinei să renunţe la subvenţionarea masivă a foirmelor de stat şi la transferul de tehnologie americană către companiile chineze ca preţ al derulării afacerilor în Chiina.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: