marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 octombrie, 2021

consiliul superior al magistraturii

Certificatul verde nu este obligatoriu și în instanțe și parchete, precizează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după intrarea în vigoare, luni, a noilor restricții împotriva epidemiei Covid-19.

„În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19”, anunță Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul CSM.

Activitatea în instanțe și în parchete se desfășoară ca și până acum, subliniază CSM: „În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, precizează CSM.


Principalele măsuri:

  • Angajatorii, de stat sau privați, sunt obligați să permită munca de la distanță, acolo unde se poate, în cazul a cel puțin 50% din salariați, iar accesul în instituțiile și companiile de stat de stat, cu excepția angajaților, se va face doar pe baza certificatului verde, conform măsurilor propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).
  • Certificatul verde este necesar și pentru „operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan”.
  • Documentul prevede că unele activități se pot desfășura pe baza tuturor celor trei variante din certificatul verde european – adeverința de vaccinare, dovada trecerii prin boală și test negativ realizat în ultimele 48/72 ore – în timp ce pentru altele accesul este permis doar persoanelor vaccinate sau care au fost infectate cu Covid-19 în ultimele șase luni.
  • Intrarea în malluri, restaurante, hoteluri și ieșirea din casă după ora 22.00 sunt permise doar celor care sunt vaccinați sau au trecut prin boală.
  • De asemenea, magazinele și restaurantele se vor închide de la ora 21.00, iar masca devine obligatorie, indiferent de incidență, în toate spațiile publice.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: