duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iunie, 2022

Producătorul german de zahăr Südzucker AG, cel mai mare de la nivel european, plănuiește scumpiri „semnificative” pentru a compensa creșterea costurilor la energie.

Compania se pregătește totodată să treacă la cărbune, din cauza problemelor de aprovizionare cu gaze rusești, a căror livrări către Europa de Vest s-au redus în contextul războiului din Ucraina, potrivit ziarului german Mannheimer Morgen, citat de Reuters.

„Costurile energiei şi de de cultivare a sfeclei cresc, iar acestea sunt două elemente semnificative ale procesului de producție”, a declarat directoul executiv, Niels Poerksen, într-un interviu pentru ziarul menţionat.


„Dacă nu am creşte preţurile, ar fi dificil să înregistrăm orice formă de profit”, a spus el.

De asemenea, compania își mărește stocurile de cărbune pentru fabricile unde acesta poate fi folosit. Nu toate uzinele companiei sunt dotate să utilizeze surse alternative de energie, fiind susceptibile aprovizionării cu gaze, a mai precizat Poerksen.

Südzucker AG este unul dintre cei mai mari producători de zahăr de la nivel mondial. Compania are 30 de fabrici de zahăr și trei rafinării răspândite în principal în Europa, respectiv în Austria, Belgia, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Moldova, Polonia, România, Slovacia și Bosnia-Herțegovina.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: