joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 august, 2018

Administrația Trump ia în considerare creșterea supratarifelor pe importurile din China până la 25%, de la 10%, cât anunțase în 10 iulie, pentru a spori presiunea asupra autorităților chineze de a accepta concesii comerciale.

La rândul său, China a avertizat că „șantajul” nu va funcționa și că va decide represalii dacă SUA va face pași în plus care să pericliteze schimburile comerciale, potrivit Reuters.

Tarifele americane vor afecta importul a mii de produse, de la cele alimentare până la chimicale, biciclete, aluminiu, oțel și bunuri de consum precum mobila, covoarele, mănușile de baseball și cosmeticele, toate în valoare de 200 de miliarde de dolari.


Tarifele nu vor fi aplicate decât după o perioadă de consultări publice, posibila majorare a acestora la 25% ar putea escalada conflictul comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Investitorii de pe marile piețe financiare se tem că escaladarea războiului comercial dintre Washington și Beijung va afecta creșterea economică globală.

Cercurile de afaceri americane au condamnat politica agresivă de tarifare a Lui Donald Trump, chiar dacă sunt agasate de ceea ce consideră a fi practici comerciale mercantiliste ale Chinei, mai spune editorul citat.

Pe de altă parte, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin şi vicepremierul chinez Liu He au au vur discuţii private în încercarea de a relua negocierile şi a detsensiona ameninţările unui război comerciale, potrivit Bloomberg.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: