sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2021

Principalii indici bursieri din SUA și Asia au crescut miercuri, investitorii nelăsându-se impresionați nici pe departe de asaltul asupra Capitoliului al susținătorilor lui Donald Trump, care au întrerupt procesul de certificare a victoriei lui Joe Biden în prezidențialele din noiembrie.

Marii investitori ai lumii au fost mai atenți la victoria democraților în alegerile parțiale pentru Senat, care le asigură majoritatea în camera superioară a Congresului american și ușurează aplicarea programului lui Joe Biden.

Indicele Dow Jones, unul dintre cele mai importante repere globale privind mersul economiei americane și, în consecință, a lumii, a închis în creștere cu 1,44%. A revenit pe creștere relativ rapid după retragerea tehnică din timpul fazei violente a „ocupării” zonei Capitoliului din Washington de protestatari susținători ai lui Donald Trump.


Indicii S&P 500 (New York) și Nikkei 225 (Tokyo) au crescut cu 0,57%, respectiv cu 1,6%.

Investitorii au marcat astfel obținerea majorității în Senat de către democrați, ceea ce va face ca președintele ales Joe Biden să-și aplice mai ușor programul cu care a câștigat alegerile.

Contează stabilitatea

Unele dintre măsurile avute în vedere de Joe Biden (taxarea tranzacțiilor, creșterea taxelor corporatiste) nu sunt deloc pe placul investitorilor. Aceștia mizează, însă,  pe consolidarea politicii a SUA și pe seriozitatea președintelui ales, în contrast cu imprevizibilitatea ieșirilor lui Donald Trump.

Revolta de la Capitoliu a fost abia a treia în ordinea factorilor negativi de pe Wall Street, după vânzarea substanțială a acțiunilor IT și așteptările privind creșterea taxelor și înăsprirea reglementărilor pieței, potrivit Reuters.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cele câteva ore cât forțele de ordine au eliberat Senatul și zona Capitoliului de susținătorii lui Donald Trump, cotațiile bursiere au înregistrat doar retrageri tehnice.

Pe de altă parte, „economia este încă foarte fragilă și este improbabil ca democraților le va fi ușor să-și aplice politicile, pe măsură ce piețele caută să prevadă cum vor fi aplicate acestea”, spune șeful unei case de investiții din Pennsylvania, citat de Reuters.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: