joi

25 aprilie, 2024

17 martie, 2021

Turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc doar dacă sunt fie vaccinaţi împotriva Covid-19, dovedesc faptul că au trecut recent prin această bolă sau prezintă un test PCR negativ. Este una dintre regulile pe care Bulgaria le-a anunțat pentru vacanța de 1 Mai și deschiderea sezonului turistic.

Măştile faciale vor fi obligatorii în zonele comune închise şi trebuie menţinută distanţarea fizică în spațiile publice.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii, scrie Novinite, preluată de Agerpres.


Hotelierii bulgari au solicitat ca statul să suporte costurile testelor PCR ale turiștilor străini sosiți în Bulgaria, ca măsură anticriză pentru sprijinirea turismului.

Industria turistică a Bulgariei, care genera 12% din Produsul Intern Brut, a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus izbucnită în 2020. Numărul turiştilor din străinătate, consideraţi esenţiali pentru această industrie, a scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa pierderile enorme.

Alături de Austria, Grecia, Italia sau Spania, Bulgaria susține ideea unui pașaport de vaccinare.

Comisia Europeană va prezenta miercuri propunerea pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta ar urma însă să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.


Conform datelor Eurostat, Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din Uniunea Europeană (442 de euro pe lună). România se situează pe penultima poziţie în topul UE cu un câştig salarial mediu de 700 de euro.

Potrivit datelor Uniunii Europene, Bulgaria este a patra ţară din blocul comunitar cu cel mai mare număr de decese raportat la populaţie în ultimele 14 zile, după Slovacia, Cehia şi Ungaria. Din cauza creşterii tuturor indicatorilor – spitalizări, contagieri şi decese – unii experţi cred că Bulgaria se află deja la începutul unui al treilea val epidemic.

Responsabilii din sectorul sanitar din Sofia, capitala cu 1,3 milioane de locuitori, iau în calcul închiderea pentru 14 zile a tuturor barurilor şi restaurantelor, a centrelor comerciale şi şcolilor pentru a stăvili virusul.

Autorităţile din domeniul sanitar naţional au avertizat că ”în două sau trei săptămâni se aşteaptă vârful îmbolnăvirilor”, după care se va înregistra o tendinţă descendentă. Dacă pronosticul se va dovedi corect, atunci vârful îmbolnăvirilor va coincide cu alegerile legislative din 4 aprilie, ceea ce ar putea avea ca efect o rată de participare la vot scăzută.

 

 

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: