vineri

29 martie, 2024

15 iulie, 2014

Rezervele globale certe de petrol se apropiau la sfârşitul anului 2013 de 1.688 de miliarde de barili, putând asigura consumul pentru viitorii 53,3 ani, la volumul de extracţie actual, potrivit British Petroleum Statistical Review of World Energy.

Volumul este cu 1,1% peste rezervele probate din 2012, iar în ultima decadă acestea au crescut cu 27 de procente, adică peste 350 de miliarde de barili.

Creşterea faţă de anul 2012 provine din descoperirea unui zăcământ de aproximativ 900 de milioane de barili în Rusia şi a unuia de 800 de milioane de barili, în Venezuela.


Statele OPEC rămân principalul rezervor al planetei, cu un total de 71,9% din rezervele mondiale de petrol.

În ceea ce priveşte SUA, rezervele lor erau în 2013 cu 26 procente peste cele din anul anterior, evaluarea BP depăşind-o pe cea a Administraţia Informaţiilor din Energie (EIA).

Rezervele din Asia – Pacific asigură consumul zonei pe cel mult 14 ani, astfel încât China va continua să pună presiune pe stocurile globale, fiind nevoită să continue importurile.

Sursa: BP

Consumul va creşte în 2015 cu 1,4 milioane de barili pe zi

Un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), dat publicităţii luni, arată că cererea mondială de petrol va creşte cu 1,4 milioane de barili pe zi, anul viitor, comparativ cu 1,2 milioane pe zi, anul acesta.


 consum semnificativ mai mare vor înregistrae conomiile emergente, în China estimându-se totuşi o diminuare a creşterii (de la 4,2% în 2014, la 3,3% în 2015).

„Preţurile petrolului se menţin la niveluri record şi nu există semne ca situaţia să se schimbe”, menţionează raportul AIE, din cauza riscurilor accentuate din Orientul Mijlociu.

Ofensiva jihadistă din Irak a făcut ca preţul petrolului Brent din Marea Nordului să ajungă la 115 dolari pe baril, în iunie, maximul ultimelor 9 luni.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Chiar trebuie sa le consumam noi pe toate acum ?

    De ce nu ne orientam catre energia regenrabila la nivel global / de specie ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Chiar trebuie sa le consumam noi pe toate acum ?

    De ce nu ne orientam catre energia regenrabila la nivel global / de specie ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: