marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2019

Partidul Poporului (OPV) condus de fostul cancelar Sebastian Kurz (foto), a câștigat alegerile anticipate din Austria, cu  37,1% din voturi.

Urmează:
Social Democrații  cu 22,6%
Partidul Libertății (FPO, extremă dreapta), cu 16,7% (în scădere  severă de la 26%), foștii parteneri de coaliție ai lui Sebastian Kurz

Și, în mare creștere sunt Verzii, de la 4% în 2017, la 13% în prezent, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne, citate de Euronews.


Partidul lui Sebastian Kurz a atras votanți și de la foștii parteneri de coaliție, iar social democrații și extrema dreaptă au pierdut votanți și în favoarea Verzilor, potrivit Reuters.

Totuși, partidul lui Sebastian Kurz nu ar agrea să depindă de voturile verzilor, decât dacă ar atrage în coaliție și partidul „pro-business” Neos, creditat cu un scor de 7,8%.

Partidul Poporului ar obține 71 de locuri din cele 183 ale  Parlamentului austriac, Verzii – 26 de locuri, iar Social-democrații – 42 de locuri. Partidul Libertății ar avea 30 de locuri, potrivit estimărilor actuale – a calculat Politico.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sebastian Kurz (33 de ani) a scăpat de scandalul care l-a forțat pe vicecancelarul Heinz-Christian Strache să demisioneze, ceea ce a dus la ruperea coaliției cu Partidul Libertății (FPO), de extremă dreapta.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: