sâmbătă

25 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2019

Partidul Poporului (OPV) condus de fostul cancelar Sebastian Kurz (foto), a câștigat alegerile anticipate din Austria, cu  37,1% din voturi.

Urmează:
Social Democrații  cu 22,6%
Partidul Libertății (FPO, extremă dreapta), cu 16,7% (în scădere  severă de la 26%), foștii parteneri de coaliție ai lui Sebastian Kurz

Și, în mare creștere sunt Verzii, de la 4% în 2017, la 13% în prezent, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne, citate de Euronews.


Partidul lui Sebastian Kurz a atras votanți și de la foștii parteneri de coaliție, iar social democrații și extrema dreaptă au pierdut votanți și în favoarea Verzilor, potrivit Reuters.

Totuși, partidul lui Sebastian Kurz nu ar agrea să depindă de voturile verzilor, decât dacă ar atrage în coaliție și partidul „pro-business” Neos, creditat cu un scor de 7,8%.

Partidul Poporului ar obține 71 de locuri din cele 183 ale  Parlamentului austriac, Verzii – 26 de locuri, iar Social-democrații – 42 de locuri. Partidul Libertății ar avea 30 de locuri, potrivit estimărilor actuale – a calculat Politico.

Sebastian Kurz (33 de ani) a scăpat de scandalul care l-a forțat pe vicecancelarul Heinz-Christian Strache să demisioneze, ceea ce a dus la ruperea coaliției cu Partidul Libertății (FPO), de extremă dreapta.


 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: