joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2015

cameron campaniePartidul Conservator al premierului David Cameron se clasează pe primul loc în urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează BBC. Acestea sugerează că Partidul Conservator este aproape de formarea unei majorităţi.

Laburiştii contestă exit poll-urile, care arata ca vor obţine 239 de locuri în parlament, faţă de 316 ale conservatorilor. Liberal-democraţii vor pierde, cel mai probabil, 47 de locuri, în timp ce SNP (Partidul Naţional Scoţian) va câştiga aproape toate locurile în Scoţia.

Potrivit BBC, rămâne încă de văzut cine va obţine majoritatea, însă cel mai probabil sunt semne că vor reuşi conservatorii acest lucru. David Cameron va rămâne, cel mai probabil, premier, în fruntea unui guvern minoritar, fără a avea însă nevoie să formeze o coaliţie, deşi ar putea căuta sprijinul liberal-democraţilor.


Chiar dacă Ed Miliband ar reuşi să convingă liberal-democraţii şi SNP să îl sprijine, nu ar avea numărul suficient de voturi în parlament să treacă programul său guvernamental. Numărul total de voturi este de 326 , dar, în pratică, pentru că speaker-ul nu votează şi parlamentarii Sinn Fein nu îşi ocupă locurile, sunt necesare 323.

În Scoţia, laburiştii au fost zdrobiţi de către SNP. Şi chiar dacă unii mai consideră că Ed Miliband poate deveni premier, figuri importante din partid au recunoscut deja înfrângerea.

exit poll uk

Partidul Conservator este creditat cu 316 locuri în Parlamentul de 650 de locuri, iar Partidul Laburist, condus de Ed Miliband, ar obţine 239 de locuri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Partidului Naţional Scoţian (SNP) se clasează pe locul al treilea, cu 58 locuri în Parlamentul britanic, urmat de Partidul Liberal-Democrat, cu 10 locuri.

Plaid Cymru, partidul naţionalist din Ţara Galilor, ar urma să obţină patru mandate, iar Partidul Verde şi Partidul Independenţei Regatului Unit (Ukip) câte două.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: