joi

18 iulie, 2024

5 iulie, 2024

Partidul Laburist a obţinut joi o victorie zdrobitoare în alegerile legislative din Regatul Unit, punând capăt unei perioade de 14 ani de putere conservatoare, conform exit-poll-urilor citate de Reuters.

Liderul laburist Keir Starmer, care a obţinut un mandat în circumscripţia Holborn şi St Pancras, unde conservatorii au ieşit pe locul al patrulea, şi-a caracterizat victoria drept ”un privilegiu uriaş”. Nigel Farage, liderul partidului de dreapta Reform UK, a câştigat un loc în Parlamentul britanic în oraşul Clacton.

Potrivit estimărilor Politico, Partidul Laburist (de centru-stânga), ar urma să obţină 402 dintre cele 650 de mandate din Camera Comunelor. Partidul Conservator (Tories) ar urma să obţină 108 de mandate – cel mai slab rezultat înregistrat de acesta de la începutul secolului XX.

Profilul următorului premier Sir Keir Starmer


Sir Keir Starmer urmează să devină premier cu aproape acelaşi număr de mandate ca Tony Blair în 1997, anunță BBC. Keir Starmer, un fost avocat specializat în drepturile omului, în vârstă de 61 de ani, urmează să fie însărcinat – vineri – de către regele Charles al III-lea să formeze un nou Guvern.

Poziția de prim-ministru este câștigată la doar nouă ani de la intrarea sa în politică şi la patru ani după ce a preluat conducerea Laburiștilor.

Keir Starmer a promis în campanie o gestionare a cheltuielilor publice foarte riguroasă, fără o creştere a impozitelor majorităţii britanicilor.

El mizează pe o revenire la stabilitate, intervenţii ale statului şi investiţii în infrastructuri, în vederea unei relansări a creşterii economice şi o redresare a serviciilor publice.


”Tuturor celor care au făcut campanie în favoarea Partidului Laburist în aceste alegeri, tuturor celor care au votat cu noi şi care au avut încredere în noul nostru Partid Laburist, le mulţumesc”, a scris joi noaptea pe X Keir Starmer.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: