sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 ianuarie, 2021

Vicepreşedintele Asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă” Adrian Covăsnianu (foto) a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, el fiind susţinut de USR-PLUS să ocupe acest post.

Adrian Covăsnianu a fost desemnat secretar de stat la Transporturi după ce în ultimele şase luni a ocupat funcţia de consilier onorific al ministrului Transporturilor, timp în care a monitorizat evoluţia proiectelor de infrastructură din regiunea Moldovei.

„Este o funcţie care mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp. Voi promova proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară ale regiunii moldave în strânsă corelaţie cu politica europeană de transport şi MasterPlanul General al Transporturilor”, a declarat Adrian Covăsnianu, citat de News.ro, după desemnarea sa ca secretar de stat la Transporturi în Guvernul Cîţu.


Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, a precizat că l-a susţinut pe Adrian Covăsnianu pentru funcţia de secretar de stat, pentru că „este unul dintre reprezentanţii societăţii civile care au militat cel mai energic pentru Autostrada A8”.

„Construirea acestei autostrăzi şi dezvoltarea infrastructurii în Moldova este prioritară pentru USR PLUS Iaşi. Este o numire valoroasă din două puncte de vedere. Este valoroasă ca semnal, dar este valoroasă şi ca aport de competenţă în Guvern. Adrian Covăsnianu cunoaşte cel mai bine problema infrastructurii din Moldova şi sunt convinsă că va reuşi să accelereze proiectele din domeniu. Suntem hotăraţi să construim Autostrada A8”, a declarat Cosette Chichirău.

Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă” consideră că această învestire este o recunoaştere din partea USR PLUS Iaşi a eforturilor asociaţiilor civice privind demararea proiectelor de infrastructură în regiune.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Transporturilor este condus de Cătălin Drulă, din partea Alianţei USR-PLUS. Adrian Covăsnianu îl va consilia pe noul ministru pe domeniile infrastructurii rutiere din Moldova şi pe domeniul feroviar.


Adrian Covăsnianu este doctor în Geografie cu teza în dezvoltare regională şi deţine un Master în Mediul Actual şi Dezvoltare Durabilă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: