cursdeguvernare

joi

26 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Klaus Iohannis: Nu doresc o lege pentru mine şi voi avea grijă ca această lege să nu existe

26 septembrie, 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în SUA, despre inițiativa PNL care să îi permită să candideze la alegerile parlamentare, că nu a dorit o lege pentru el şi poate să spună cu certitudine că va avea grijă ca această lege să nu existe.

”Daţi-mi voie să lăsăm chestiunea de candidatură sau nu, sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuţie pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar, despre această lege pot să vă spun şi acum,  fiindcă pentru mine este foarte clar, nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

”Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană şi atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege şi nu doresc, eu nu doresc să existe”, a precizat Iohannis.


Întrebat dacă există o altă soluţie juridică pentru o posibilă candidatură, şeful statului a răspuns: ”Toate acestea le vom discuta acasă”.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a anunțat pe 18 septembrie că PNL a depus un proiect de lege prin care i se va permite președintelui, aflat în ultimele trei luni de mandat, să poată candida pentru o funcție aleasă în Parlamentul României.

La acel moment, președintele Klaus Iohannis a refuzat să răspundă la intrebările jurnaliștilor pe acest subiect.

După ce PSD a anunțat că nu susține inițiativa în beneficiul lui Klaus Iohannis, pe 23 septembrie, PNL a decis să amâne discuția din Biroul Permanent al Senatului pe proiect și a solicitat BEC să se pronunţe în legătură cu amendamentul care permite candidatura preşedintelui Iohannis la alegerile parlamentare, în urma opiniei formulate de Consiliul Legislativ.


Nicolae Ciucă și-a arătat nemulțumirea că, deși a discutat cu Marcel Ciolacu încă de la începutul anului, în aprilie, despre inițiativă, iar președintele PSD i-a promis atunci că sprijină demersul, acum Marcel Ciolacu nu își onoreaă promisiunea. Ăn aceste condiții, Ciucă a pus sub semnul întrebării continuarea guvernării în coaliție cu PSD.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: