cursdeguvernare

joi

26 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Referendum în Elveția / NU – pentru un nou plan de protejare a biodiversității

23 septembrie, 2024

O inițiativă privind biodiversitate lansată de mai multe grupuri de protecție a naturii și a mediului din Elveția a fost respinsă la referendumul de duminică. Peste 60% din electoratul prezent a votat împotriva unor măsuri de protejare a spațiilor verzi împotriva unor inițiative de dezvoltare și antreprenoriat.

Planul a fost respins de guvernul federal, de mulți alegători din mediul rural și de principalul partid de dreapta al țării, pe motiv că este prea scump, având în vedere că Elveţia cheltuieşte deja în fiecare an 630 de milioane de euro pentru protejarea biodiversității, relatează Euronews.


În Elveția referendumurile au loc de patru ori pe an, mult mai des decât în ​​orice altă țară europeană.

Referendumul organizat în Elveția s-a transformat într-un vot pentru sau împotriva măsurilor de mediu pentru protejarea biodiversităţii. Alegătorii au fost împărțiți în cei în favoarea unei mai bune protecție a mediului și cei împotriva măsurilor de salvgardare, considerate a fi mult prea împovărătoare.

Planul – costuri totale de 420 de mil. euro

Potrivit estimărilor Consiliului Federal, aprobarea planului ar fi costat guvernele naționale și locale cel puțin încă 420 de milioane de euro. În plus, inițiativa ar fi interzis, de exemplu, construirea de noi linii de cale ferată în anumite zone.

Susținătorii măsurilor de protecție a biodiversității susțin că declinul resurselor naturale din Elveția și amenințările la adresa albinelor, broaștelor, păsărilor, mușchilor și altor animale sălbatice şi susțin că spațiile verzi protejate sunt un „capital major pentru turism” și că mai multe dintre ele ar sprijini economiile locale.


„O natură diversă asigură puritatea aerului, a apei potabile, polenizarea, fertilitatea solului și aprovizionarea noastră cu alimente”, a explicat un comitet care susține ideea. „În plus, o treime din toate speciile noastre de plante și animale sunt amenințate, sau au dispărut deja”.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care numără 38 de țări membre, în mare parte bogate, a realizat o analiză comparativă a amenințărilor la adresa vieții vegetale și animale. Potrivit rezultatelor acestei analize, Elveția este printre primele patru țări cu cea mai mare rată de specii amenințate din toate cele opt categorii de animale sălbatice.

La referendumul de duminică a fost respinsă şi o altă propunere de reformă a pensiilor care le cerea angajatorilor și lucrătorilor să-și majoreze contribuțiile la fondurile profesionale obligatorii.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: