cursdeguvernare

joi

26 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Posibila sursă a noului coronavirus: pangolinul. Efectele globale ale virusului care a cauzat până acum 636 de decese

7 februarie, 2020

Solzii pangolinului, animalul anunțat de Beijing ca posibilă sursă a coronaviruslui, sunt folosiți în medicina tradițională chineză

Numărul persoanelor decedate în China din cauza coronaviruslui a ajuns vineri la 636, cu 73 mai mare decât în ziua precedentă, iar la nivel global au fost confirmate peste 280 de cazuri de pneumonie virală provocată de noul coronavirus, în 28 țări.

Pe de altă parte, cercetători de la Universitatea Agricolă Chineză au anunțat vineri că animalul care a intermediat transmiterea la om a noului coronavirus este, foarte probabil, pangolinul, cel mai traficat animal de pe planetă.

Pangolinul sau timidul cu armura de solzi este o specie pe cale de dispariție este traficat pentru carnea lor, considerată o delicatesă în China și alte țări asiatice, dar și pentru solzii folosiți în medicina tradițională chineză.


Pe piața asiatică, un kilogram de carne de pangolin poate depăși 2.000 de dolari. Specialiștii spun că micuța creatură nocturnă, care nu are dinți, a ajuns să fie mai vânată decât elefanții pentru fildeș.

Deși este protejat la nivel internațional, aproximativ un milion de exemplare au fost vândute ilegal în perioada 2000 – 2013, scrie The Guardian.

Industria auto, afectată la nivel global de întreruperea activității fabricilor de componente din Asia

Mai multe companii ce operează în zonă au anunțat concedieri, printrea acestea numărându-se și cea mai mare fabrică de automobile din lume. Complexul de producție deținut de Hyundai în Ulsan, Coreea de Sud a fost nevoit să-și suspende activitatea din cauza lipsei unor componente produse în China, la o fabrică ce s-a închis după confirmarea unui caz de coronavirus.

În rețeaua respectivă se produceau anual 1,4 milioane de automobile, iar suspendarea activității va afecta circa 25.000 de lucrători care vor fi forțați să-și ia concediu și vor primi salarii reduse.


Pierderile generate de suspendarea activității timp de cinci zile sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de dolari.

Renault ia în considerare o măsură asemănătoare, pentru săptămâna viitoare, în cazul liniei de producție deținută în Coreea de Sud.

De asemenea, CEO-ul Fiat Chrysler, Mike Manley, a declarat pentru FT că ar putea închide una dintre fabricile din Europa din cauza cauza crizei aprovizionării cu componente și subansamble.

Mai multe companii aeriene își suspendă zborurile pe ruta China

American Airlines, Air France, KLM, El Al Israel Airlines, Finnair, United Airlines au suspendat cursele spre China până la finalul lunii martie.

Alte companii au închis ruta până la finalul lunii aprilie: Delta Airlines, Iberia Airlines și Vietnam Airlines.

Cele mai multe companii au decis o primă anulare, până la finalul lui februarie (British Airways, Austrian Airlines, Lion Air), după care vor lua o nouă hotărâre, în funcție de evoluția epidemiei.

Criza de măști de protecție s-a extins la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat vineri că există o penurie la nivel mondial de măști și alte echipamente de protecție individuală, ca efect al noii epidemii și a fricii de virusuri.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS a declarat că este nevoie de 676 de milioane de dolari pentru a ajuta țările care se confruntă cu 2019-nCoV. Dacă se amână ajutorul, nota de plată va fi mult mai ridicată, a declarat oficialul.

Medicul chinez care a avertizat în privința noului coronavirus, a murit. Sancționat de autorități, acum este considerat un erou național

Regimul chinez a anunţat vineri deschiderea unei anchete cu privire la medicul din Wuhan care a fost mustrat de poliţie la sfârşitul lunii decembrie după ce a lansat un avertisment despre apariţia unui nou coronavirus în centrul ţării.

Medicul Li Wenliang (foto) a murit vineri, în oraşul aflat în centrul epidemiei, declanşând furia multor internauţi chinezi care îl consideră un erou naţional, potrivit Agerpres.

Organul Partidului Comunist Chinez (CCP) însărcinat cu lupta contra corupţiei a anunţat într-un comunicat trimiterea unei echipe la Wuhan „pentru a conduce o anchetă exhaustivă asupra circumstanţelor legate de doctorul Li Wenliang”.

Într-un mesaj electronic adresat colegilor săi, acest oftalmolog a scris despre apariţia unui coronavirus în oraşul cu 11 milioane de locuitori.

Împreună cu alte şapte persoane, el a fost convocat la 30 decembrie de poliţia locală, care i-a reproşat că a răspândit „zvonuri”.

În vârstă de 34 de ani, el a murit vineri dimineaţă într-un spital din Wuhan, după ce a fost infectat cu noul coronavirus transmis de la un pacient.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: