luni

22 aprilie, 2024

11 ianuarie, 2018

Ambasada Rusiei din Washington DC

Consiliul local din Washington DC a redenumit strada pe care se află Ambasada Rusiei cu numele parlamentarului rus de opoziție Boris Nemtsov, ucis în fața Kremlinului în 2015, anunță BBC.

Un comunicat al instituției anunță că decizia a fost adoptată, în unanimitate, în dorința de a onora ”uciderea activistului democratic”. Politicieni ruși critică schimbarea, pe care un parlamentar rus a caracterizat-o drept ”un truc murdar”.

Potrivit comunicatului Consiliului local, schimbarea denumirii este decisă ”pentru secțiunea Wisconsin Avenue din fața Ambasadei Rusiei”.


Agenția rusă Interfax citează reacții dure ale unor politicieni ruși, printre care președintele formațiunii naționaliste LDPR, Vladimir Jirinovski, sau Dmitri Novikov, membru al Partidului Comunist rus.

Boris Nemtsov, critic vocal al președintelui Vladimir Putin, a fost împușcat în februarie 2015. Fiica sa, Zhanna, a mers în decembrie 2017 la Washington DC pentru a susține schimbarea preconizată de Consiliul local. ”Actualul regim din Rusia vrea să steargă memoria tatălui meu, considerând- absolut corect- că simbolurile sunt importante și că acestea pot impulsiona șau inspira schimbarea”, a spus Zhanna în fața membrilor Consiliului local.

Ea a mai afirmat că tatăl său a fost ”un patriot” în Rusia, ce merită să fie comemorat. ”Deocamdată, noi nu putem face asta în Rusia din cauza opoziției autorităților, însă avem o șansă să facem asta aici, unde asemenea inițiative nu pot fi blocate”, și-a încheiat discursul fata lui Boris Nemtsov

Cinci bărbați de origine cecenă au fost condamnați, în 2017, pentru uciderea opozantului rus, însă familia lui Nemtsov este convinsă că cel care a ordonat crima a rămas nepedepsit.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: