sâmbătă

20 aprilie, 2024

28 aprilie, 2015

Victor Ponta în întâlnirea cu comisarul Vera Jourova
Victor Ponta în întâlnirea cu comisarul Vera Jourova

Premierul Victor Ponta s-a aflat marţi la Strasbourg, unde a pledat, în întâlnirile cu oficiali europeni, pentru ”eliminarea discriminării faţă de România şi Bulgaria”, exprimată prin existenţa MCV.

„România şi-a îndeplinit cea mai mare parte din obligaţiile pe care şi le-a asumat la intrarea în UE”, are „o justiţie independentă şi funcţională”, a spus premierul, citat de Agerpres, prin urmare „este corect ca România şi Bulgaria să fie tratate la fel ca şi celelalte 26 de ţări membre”.

„Tratament separat pentru noi? Nu, nu cred că se mai impune în acest moment. Şi cred că, până la urmă, suntem un membru (al UE – n.r.) egal cu toţi ceilalţi. Nu pot fi unii mai egali decât alţii”, a spus Victor Ponta, într-o pledoarie pentru ridicarea MCV sau impunerea unui astfel de mecanism pentru toate statele membre UE.


Premierul s-a văzut la Strasbourg cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarii europeni Vera Jourova (Justiţie, consumatori şi egalitate de gen) şi Margrethe Vestager (Concurenţă).

Primii doi au postat pe Twitter imagini de la întâlniri. Prim vicepreşedintele CE, Frans Timmermans a însoţit fotografia de comentariul că a discutat cu prim ministrul român despre „avansarea reformelor justiţiei asumate prin MCV şi de luptă anticorupţie”, în timp ce comisarul Vera Jourova a completat imaginea cu textul: „vorbind despre reformele în justiţie şi sustenabilitatea lor”.

În a doua parte a vizitei,  după o întâlnire cu europarlamentari români, Victor Ponta a avut programate întâlniri cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen.

Victor Ponta a spus că principalul mesaj transmis partenerilor europeni este că România este „cel mai puternic competitor economic în regiunea noastră, în zona noastră, pentru că avem patru ani de creştere economică”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: