joi

28 martie, 2024

17 august, 2016

erdoganConcedierile în urma loviturii de stat eșuate continuă în Turcia – ultimele două decrete menționează eliberarea din funcție a 2.360 de polițiști, 100 de militari și 196 de angajați ai  autorității pentru tehnologia comunicațiilor BTK.

Pentru a le face loc în închisoare puciștilor arestați, ministrul turc al justiției a anunțat că vor fi eliberați condiționat circa 38.000 de condamnați.

Marți, autoritățile au efectuat 44 de percheziții la companii suspectate de finanțarea mișcării Gulen, printre firmele vizate numărându-se rețeaua de supermarketuri A101 și Akfa Holdings, un grup cu afaceri în sănătate și tehnologie.


Potrivit agenției Anadolu, 50 de angajați cu funcții de conducere de la Akfa, inclusiv președintele, au fost reținuți.

Premierul încearcă să liniștească spiritele 

Într-un discurs ținut marți în fața deputaților AK Party (partidul de guvernământ), premierul Binali Yildirim a încercat să calmeze îngrijorările publice privind epurările:

El a explicat că vizați de autorități sunt cei care au menținut legătura cu organizația Gulen după 17 decembrie 2013.

Aceasta este data la care procurorii au deschis dosarul de corupție în care apar președintele Ercep Tayip Erdogan și apropiații săi.


„Milioanele de cetățeni inocenți se pot relaxa. Dacă nu ați susținut conștient FETO (Grupul Terorist Gulen, cum este numită mișcarea Gulen de către guvernanți – n. red.) după 17 decembrie, nu trebuie să fiți îngrijorați”, a spus Yildirim, citat de Reuters. El a adăugat: „După 17 decembrie nu există nicio scuză”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: