sâmbătă

20 aprilie, 2024

21 martie, 2018

UPDATE: Bombonica Prodana a plătit doar partea de prejudiciu ce i-ar reveni dacă va fi găsită vinovată – puțin peste 33.000 lei.

Avocatul său nu a explicat cum s-a calculat această parte de prejudiciu.

Tot miercuri, instanța a cerut confruntarea dintre Liviu Dragnea și fosta directoare a Direcției Protecția Copilului Teleorman Floarea Alesu,


Femeia și-a recunoscut de la început vinovăția și a declarat că liderul PSD știa de angajarea fictivă a celor două persoane care lucrau, de fapt, la organizația social-democraților. În plus, acesta ar fi rugat-o să le păstreze pe post pe cele două femei.

Dragnea a negat acest lucru și a detaliat spunând că el și-a imaginat mereu că cele două femei lucrează voluntar la sediul PSD.

****

Avocatul Bombonicăi Prodana a cerut miercuri, în fața instanței Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), încetarea procesului în ceea ce o privește, întrucât a plătit deja, integral, prejudiciul din acest dosar, scrie Digi24.


Rămâne de văzut dacă va mai exista vreo surpriză în ultima zi a procesului pe fond și ce efect va avea cererea Bombonicăi Prodana, care nu înseamnă însă recunoașterea vinovăției, atrage atenția judecătorul Cristi Danileț, într-o declarație dată Ziare.com.

Acest fapt i-ar putea aduce o pedeapsă mai blândă, dacă va fi găsită vinovată.

Instanța trebuie să decidă miercuri dacă acceptă sau nu cererea Bombonicăi Prodana, care a mai solicitat să nu fie audiată și nu este prezentă în instanță.

Prejudiciul în acest caz este 108.612 de lei și reprezintă salariile încasate de două secretare, timp de șase ani, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, unde erau angajate fictiv, pentru că în realitate lucrau la organizația locală a PSD, organizație condusă atunci de Liviu Dragnea.

Președintele PSD este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual, deoarece el este cel care ar fi determinat-o pe directoarea instituției să le angajeze în mod fals pe cele două persoane.

Fosta sa soție este judecată pentru abuz în serviciu – în momentul faptelor, ea deținea funcția de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

„Deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”, au acuzat-o procurorii anticorupție.

Miercuri, la ICCJ, Liviu Dragnea dă prima declarație de inculpat în acest proces în care mai multe persoane și-au recunoscut deja vinovăție, printre ele numărându-se și cele două secretare angajate fictiv la Protecția Copilului Teleorman.

El a venit la ICCJ flancat de peste 20 de jandarmi care i-au ținut la distanță pe protestatarii prezenți, care scandau „Dragnea, vei ajunge la pușcărie”.

Toți inculpații, inclusiv cei care și-au recunoscut vinovăția, vor mai da o declarație finală, miercuri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: