marți

26 martie, 2024

14 martie, 2016

economie+cifreNumărul mediu de pensionari a fost de 5,289 milioane de persoane în trimestrul al patrulea din 2015, în scădere cu 1% față de perioada similară a anului precedent, în condițiile în care deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat a depășit, pentru prima dată, suma de 4 miliarde de euro în 2015.

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților a fost de unu la unu, reiese din datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților prezintă variații semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariați în Municipiul Bucureşti la 17 pensionari la 10 salariați în județul Giurgiu.


Pensia medie lunară s-a ridicat la 894 de lei, în creștere cu 5,9% față de ultimele trei luni din 2014.

pensionari
Sursă: Institutul Național de Statistică (INS)

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuția de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 54,0%, în scădere față de trimestrul precedent când s-a ridicat la 58,2%.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (711 lei în județul Giurgiu față de 1.122 lei în Municipiul Bucureşti).

Numărul total al beneficiarilor de pensie specială minim garantată a fost, în trimestrul IV, de 629 de mii de persoane, față de 495 de mii de persoane în trimestrul IV din 2014, potrivit datelor INS.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: