luni

22 aprilie, 2024

17 mai, 2016

tariceanuSenatul trage de timp în privința solicitării DNA de urmărire penală a lui Titus Corlăţean: Biroul Permanent nu s-a întrunit marți, așa cum fusese anunțat luni, din cauza lipsei de cvorum generată în principal de absența reprezentanților PSD.

Şedinţa nu a avut loc, deoarece dintre cei 13 reprezentați ai partidelor au fost prezenţi la ședința de marți doar şase membri, când ar fi fost necesari minim şapte.

Președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că situația fostului ministru de Externe va fi discutată săptămâna viitoare, luni.


„Biroul Permanent trebuie să urmeze o serie de proceduri care nu permit, în acest moment, să spun când va fi votul în plen. Comisia juridică trebuie să analizeze solicitarea, ea este comisia de specialitate conform regulamentului și trebuie să dea un aviz. Aviz care nu este obligatoriu. Decizia o va lua plenul, dar numai după ce comisia se pronunță. Este căderea Biroului Permanent să stabilească cum se vor desfășura procedurile. După aceea vom putea oferi câteva indicii cu privire la data posibilă când se va produce votul în plen”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Fostul ministru de externe Titus Corlăţean, senator PSD, este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului General referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, ajunsă la Parlament luni, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de senatorul Corlățean în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de:

  • abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul
  • împiedicarea exercitării drepturilor electorale

Potrivit procurorilor, Titus Corlăţean a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate, precizează DNA.


Procurorii anticorupţie susţin că fostul ministru a vătămat şi interesele Ministerului Afacerilor Externe, privind buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României în străinătate şi îndeplinirea de către acestea, în condiţii optime, a atribuţiilor legale privind apărarea drepturilor cetăţenilor români.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: