marți

26 martie, 2024

9 martie, 2014

Guvernul speră că Hidroelectrica va ieşi rapid din insolvenţă şi va putea astfel să vândă pe bursă un pachet de 15% din acţiunile companiei, termenul maxim pentru finalizarea procedurii fiind tot iunie 2014, potrivit Scrisorii de intenţie semnată cu FMI şi prezentată duminică de MEDIAFAX.

„În luna februarie, Curtea de Apel a plasat din nou Hidroelectrica în insolvenţă, până la soluţionarea pretenţiilor legale formulate de distribuitorii de energie împotriva companiei. Ne menţinem angajamentul de a lansa o OPI (ofertă publică iniţială-n.r.) la Hidroelectrica, în conformitate, cu criteriul de referinţă structural, de îndată ce compania iese din insolvenţă”, se arată în Scrisoare.

În anexa scrisorii transmisă FMI, termenul maxim pentru lansarea unei oferte publice iniţiale pentru 15% din acţiunile deţinute de stat la Hidroelectrica este menţinut ca sfârşit al lunii iunie.


Hidroelectrica a reintrat în insolvență, după ce Curtea de Apel București (CAB) a admis, pe 25 februarie 2014, contestațiile formulate de mai multe firme ale așa-numiților ”băieți deștepți”.

Hotărârea a fost dată în câteva dosare comasate prin care mai mulți ”băieți deștepți” – Energy Holding, Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustries, Andritz Hydro Gmbh Ravensburg – sucursala din Romania, EFT AG și EFT Romania,au contestat decizia TMB de închidere a procedurii de reorganizare.

Pronunțarea CAB a casat închiderea procedurii (iunie 2013), astfel încât Hidroelectrica reintră în insolvență, se întoarce la judecătorul sindic și la reorganizare.

Gabriel Dumitraşcu, şeful diviziei Privatizări din Departamentul pentru Energie, a declarat pe 26 februarie că există o soluție pentru contestarea hotărârii CAB, dar nu a dezvăluit strategia la care se va apela.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: